All kaffen vår er økologisk

All kaffen vår kommer fra økologiske og Rainforest Alliance-sertifiserte avlinger. Det innebærer at hver gang du velger en kaffe fra Wayne’s, så tar du et litt bedre valg for deg og for planeten vår. Hva innebærer dette i tall per år? Jo, 30 730 kg mindre kunstgjødsel, 3110 kg mindre plantevernmidler og at et areal tilsvarende 275 fotballbaner gjøres om til økologisk dyrking. Det er vi stolte over.

Ut med plast

Vi jobber aktivt for å redusere forbruket av engangsprodukter. Vi deltar i ulike prosjekter for å finne løsninger som kan bidra til å redusere avfallet og forbruket av engangsprodukter. Men inntil vi har funnet disse løsningene, har vi naturligvis erstattet all plasten i engangsproduktene våre med 100 % fossilfritt innhold. Sugerørene våre er for eksempel laget av sukkerrør, plastkoppene er laget av maisstivelse og salatskålene er laget av fiber fra sukkerrør.

Matsvinn

Vi jobber bevisst med å redusere matsvinnet vårt, og gjør vårt ytterste for at vi aldri må kaste produkter. Vi har siden starten i 2017 og frem til mai 2021 reddet 37 583 produkter, noe som tilsvarer 19,1 tonn i redusert CO2-utslipp (mai 2021). Og disse tallene øker for hver dag som går. Avfallet som oppstår på kafeene våre kildesorteres, vi komposterer organiske produkter og jobber for å redusere energiforbruket vårt.

Supercino – varm, vegansk drikk

For oss er det viktig å ta bevisste valg som er bra for mennesker og planeten vår. I et globalt klima som bare blir varmere, må kaffebønnene dyrkes stadig høyere opp. Det innebærer mindre avlinger og mer arbeid med å plukke bønnene, noe som er problematisk. Så i stedet for å være en del av problemet, ønsker vi å være en del av løsningen. Derfor lanserte vi i 2017 en helt ny type koffeinfri og plantebasert variant av cappuccino – vi kaller den Supercino. Supercino er det beste fra to verdener. Sunne planter og den kremete, herlige følelsen av en cappuccino. Drikken fås i tre smaker. Matcha, Hamp & kakao samt Rødbete & kanel.